ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η επιλογή δέντρου ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ ΦΛΑΜΟΥΡΙ ΛΕΥΚΑ ΚΑΡΑΓΑΤΣΙ ΕΛΑΤΟ ΜΟΥΡΙΑ γίνεται με αυστηρά κριτήρια, διαλέγοντας επί τόπου στην εκάστοτε περιοχή της Ελλάδας. Εκεί τεμαχίζεται από τους υλοτόμους μας, εν συνεχεία άνθρωποι του συνεργείου προχωρούν στην δενδροφύτευση δενδρυλλίων και παρακολουθώντας στην πορεία του χρόνου την ανάπτυξη τους, για κάθε 1 δέντρο που κόβουμε δεντροφυτεύουμε 5 νέα δενδρύλλια. Με αυτήν την ενέργεια συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής και δεν επηρεάζουμε το φυσικό περιβάλλον του δάσους. Συνέχεια οι κορμοί μεταφέρονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο πριστήριο. Εκεί γίνεται η επεξεργασία του ξύλου, ΑΤΜΙΣΗ για να αφαιρεθούν τα υγρά του ξύλου, από 90% υγρασία την κατεβάζουμε 40/50%. Στη συνέχεια γίνεται η κοπή τεμαχισμός και επιλογή. Κατόπιν υπόκεινται σε ΞΗΡΑΝΣΗ μέσα σε κλίβανο υπό πίεσης με την οποία επιτυγχάνεται ιδανική ξήρανση 9/12% περιεκτηκότητα σε υγρασία αναλόγως ξυλείας συγχρόνως γίνεται απορριτήνωση και απομυκητοποίηση. Τα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ξύλα ΒΕΝΓΚΕ ΠΑΛΥΣΣΑΝΔΡΟΣ ΕΒΕΝΟΣ ΜΑΚΑΣΑ ΠΑΝΤΟΥΚ PURPLEHEART OVANGKOL επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα των κατασκευών μας.      

ΣΚΑΦΟΙ 

Καινοτομούμε στα σκάφη με τις σωστές διαστάσεις. Με σωστά κριτήρια επιλογής ξύλου, με καλή εφαρμογή, χρησιμοποιώντας για τα επί μέρους ξύλα ψαρόκολλα. Οι δούγιες πλαϊνά κολάντζα και παραπέτια είναι τριμμένα ισόπαχα απο τριβείο ξεχονδριστήρα. Συμβάλλοντας στο σωστό χτίσιμο ενός σκάφους βάζουμε γερές βάσεις στη δημιουργία ενός οργάνου.           

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 

Τα όργανα μας είναι άψογα κατασκευασμένα με υψηλά στάνταρ όσον αφόρα την γερή εφαρμογή κατασκευής. Το μπράτσο (χέρι/μάνικο) των 7 τεμαχίων αποτελούμενο από φλαμούρι με 3 κόντρες ΕΒΕΝΟ ή ΒΕΝΓΚΕ δημιουργούν στιβαρότητα για την συμπεριφορά του. Σε όλα τα όργανά μας χρησιμοποιούμε ταστιέρα ΕΒΕΝΟ.                                           

ΚΑΠΑΚΙΑ

Χρησιμοποιούμε καπάκια απο Έλατο Ευρώπης ή Καναδά. Είναι συντονισμένα για να έχουν το maximum απόδοσης ήχου και ποιότητας τόνου.  

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 

Είναι ένας τομέας που ΥΠΕΡΕΧΟΥΜΕ. Από το 1985 οι διακοσμήσεις που έχουν όλα τα μουσικά όργανα και από άλλους κατασκευαστές οργάνων είναι 99% δημιουργίες και πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας VAMVAKAS.  

ΒΙΔΑ

Υπάρχει και η επιλογή εσωτερικής ντίζας  ξεσκευβρώματος ενός οργάνου δίνοντας τη δυνατότητα στον παίχτη να ρυθμίζει κατά βούληση το χέρι χωρίς να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Η ντίζα είναι τριπλής ενέργειας και δεν επιβαρύνει το βάρος του οργάνου.                                      

ΒΑΦΗ 

Τα βερνίκια που χρησιμοποιούμε έχουν πιστοποίηση. Το φινίρισμα είναι Βούρτσας καλύπτοντας και τις πλέον απαιτήσεις.

ΚΛΕΙΔΙΑ

Ανάλογα το όργανο χρυσαφί νίκελ GROVER, SCHALLER, VANGENT, DERJUNG.

ΧΟΡΔΕΣ 

Χρησιμοποιούμε δικές μας χορδές VAMVAKAS και με επιλογή του πελάτη PRODIGY - SONATA - EXTRA LAOUTO - PALKO STRINGS.

ΜΑΓΝΗΤΗΣ 

Η επιλογή του μαγνήτη γίνεται από τον πελάτη και η θέση του μαγνήτη στην ταστιέρα είναι έτοιμη.  

ΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ   

Οι βάσεις είναι Οξυά Φουρνιστή (φυσικής ξήρανσης) από την Ελληνική Βιομηχανία Επίπλων ΑΦΟΙ Κ.Σηφάκη         

ΕΓΓΥΗΣΗ

Για τα όργανά μας η εγγύηση είναι εφόρου ζωής. Με την προϋπόθεση ότι τα σέρβις να γίνονται από εμάς, διότι εμείς που τα δημιουργούμε τα γνωρίζουμε καλύτερα από τους άλλους κατασκευαστές. Δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση (φθορές τάστων, σπασμένα κλειδιά, χορδές, γδαρσίματα του λούστρου, σπασμένο καπάκι ή σκάφους).             

ΣΕΡΒΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ 

Υπάρχει η δυνατότητα να επισκευάσουμε ένα όργανο άλλου κατασκευαστή με όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζει, καθώς και αναπαλαίωσης ή αλλαγή τάστων, ξεσκευβρώματος ή αλλαγή διακόσμησης ή λουστραρίσματος και πάντα με την εγγύηση  μας.

   

Follow Us

Newsletter

Special Offers and news!
Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του vamvakas.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline